Наследници

След кончината на баща си, Христо Гоцев заедно със своята майка се премества да живее за постоянно в София. Тук той завършва Художествената академия. Няма информация кога емигрира в Австрия. Дълги години работи в сферата на дизайна и предпечатната подготовка. Известно време е културно аташе в българското посолство. Занимава се с реставрация на произведения на изкуството. Няколко години подред издирва и реставрира детски кукли, които предлага в своя антикварен магазин. Умира и е погребан във Виена.

През 1964-та година се ражда и единствения му син Тео. Тео израства и учи във Виена, а през годините се занимава с частен бизнес. В края на декември 1983-та година, Тео създава семейство със своята голяма любов Даниела и имат двама сина – Александър и Филип. През 2013-та година, също като дядо си, Тео Гоцев внезапно почина на 49-годишна възраст. И също през 2013-та година се роди първата правнучка на Йордан Гоцев – Теа. Неговите наследници споделят живота си между Австрия и България.

Алекс, синът на Тео, се занимава с кулинарско изкуство и е собственик и шеф-готвач на ресторант “КОМАТ” в София. Той спечели наградата за най-добър нов ресторант в София за 2024-та на списанието “Go Gide Sofia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *