Семейството на Младен Гоцев

Младен Гоцев е роден през 1889-та година в семейството на Гоце и Цветанка Мадови. Завършва елитната по онова време Самоковска гимназия*.

no images were found

Жени се за своята голяма любов Мария Табакова. Запазена е изключително богата част от тяхната любовна кореспонденция, докато той е на фронта, по време на първата световна война**. Двамата заедно имат две деца – дъщеря му Мария е родена през 1920-та година в Цариброд, а сина му Георги Гоцев през 1937-ма в Скопие.

Обичната му съпруга Мария умира през 1964-та година и е погребана в Цариброд.

Дъщеря му Мария през 1955-та година*** се премества да живее за постоянно в София, където работи като медицинска сестра до пенсионирането си. Няма данни кога Младен Гоцев се премества да живее в София, при дъщеря си и брат си д-р Константин Гоцев. Но дълги години заедно живеят: Младен с дъщеря си и внучката си, д-р Константин Гоцев до своята кончина през 1977-ма година с дъщеря си Татяна и сестра им Дукатина Гоцева, в стария квартал на царибродските емигранти, днес известен като кв. Стрелбище.

Мария Гоцева умира през 1982-ра година и е погребана в София. За съжаление, баща й Младен Гоцев я надживява и след нейната кончина, от София се премества да живее със семейството на сина си Георги в Уб, тогавашна Югославия.

През 1984-та година, на 95 години, Младен Гоцев умира и е погребан в Уб, близо до Белград.

Георги Гоцев умира през 2013-та година в Уб. Младен Гоцев има две внучки: Мая – дъщеря на Георги и Мария – дъщеря на Мария. Мая има двама сина и живеят в Сърбия, а Мария има дъщеря и живеят в България.

* Лична автобиография на д-р Константин Гоцев

** Личен архив: снимки от фронта

*** Есграон, общ. „Триадица“, гр. София

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *